Tarımsal Biyoteknoloji
2023-10-10

Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji 1. Sınıf Öğrencileri İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi



Program moderatörlüğünü bölümümüz 1. Sınıf Danışmanı Doç. Dr. Selçuk KAPLAN’ın üstlendiği toplantıda; Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Murat Velioğlu yaptığı açılış konuşmasında; bölümümüzü genel hatlarıyla tanıtarak öğrencilerimize akredite bir bölümde okumalarının önemini vurgulamıştır. Bölüm başkanımız, konuşmalarının devamında öğrencilerimize bölümümüzü seçmede akredite bir bölüm olmamızın ne kadar etkili olduğunu sormuştur. Soru cevap kısmı sonrasında, akredite bir bölüm olarak öğrencilerimizin bölümle ilgili olumlu ya da olumsuz gördükleri hususlarla ilgili yapacakları geri bildirimlere açık olduklarını ve bu bildirimlerin mutlaka değerlendirmeye alındığını ifade etmişlerdir. Bölüm başkanımız sonrasında öğrencilerimizi tebrik ederek başarılı bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulunup konuşmalarını tamamlamışlardır. 

Toplantının ikinci oturumunda bölüm başkanımız Prof. Dr. Hasan Murat Velioğlu, bölüm başkan yardımcılarımız Doç. Dr. Raziye Işık ve Doç. Dr. Sefer Demirbaş, bölüm öğretim üyelerimiz, Doç. Dr. Şeyda Savalan, Doç. Dr. Hayat Topçu, Dr. Öğr. Üyesi Devrim Oskay, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Sürmeli ve Arş. Gör. Dr. Eyüp Erdem TEYKİN kendilerini öğrencilerimize tanıtarak çalışma alanlarıyla ilgili öğrencilerimize bilgiler vermişlerdir. Daha sonra toplantıya katılım sağlayan öğrencilerimiz söz alarak kendilerini bölümümüze tanıtarak oryantasyon programına kadarki süreçte üniversitemiz ve bölümümüzle ilgili görüşlerini paylaşmışlardır.

Toplantının eğitim öğretim ile ilgili öğrencilere yönelik son oturumunda bölümümüz 1. Sınıf Danışmanı Doç. Dr. Selçuk KAPLAN ve Arş. Gör. Dr. Eyüp Erdem TEYKİN tarafından ; bölümün tanıtımına müteakip üniversitenin genel olarak işleyişi, iletişim yöntemleri, web sayfaları, üniversitenin akademik ve idari birimleri, eğitim öğretimle ilgili (yönetmelik, yönerge, devamsızlık, kayıt dondurma, ders muafiyeti) gibi hususlar, öğrenci bursları, ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları ve başvuru şartları, öğrenci toplulukları, öğrenci memnuniyet anketleri gibi konularda öğrencilere bilgiler verilerek oryantasyon toplantısı tamamlanmıştır.