2014-09-04

Silivri Belediyesi 30. Değirmenköy Domates Festivali ve 2. Tarım Fuarı

Silivri Belediyesi 30. Değirmenköy Domates Festivali ve 2. Tarım Fuarı 29- 31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu festival kapsamında konuşmacı olarak bölüm öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Devrim OSKAY ve Yrd. Doç. Dr. Sheida DANESHVAR-R. Çalışma konuları hakkında üreticileri bilgilendirmek adına davet edildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçenin yerel değerlerinin yaşatılmasına yönelik olarak sürdürdüğü tarım festivallerinden biri olan “Değirmenköy Domates Festivali”nde arı yetiştiriciliğine dikkat çekmek amacıyla fuar kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Devrim Oskay “Arı Yetiştiriciliği ve Arı Hastalıkları” konulu paneliyle Silivrili çiftçilerle buluştu. Yine Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Sheida DANESHVAR-R “Tarımda Kullanılan Yeni Yöntemler (Mikroçoğaltım)” konulu paneliyle çiftçileri bilgilendirdi. Panelin sonunda Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin, konuşmacılara plaket takdim ederek panele katılımları için teşekkür etti.