2022-01-04

Bölümümüz ZMO217 kodlu Tarımsal Biyoteknoloji Dersi Kapsamında Teknik Gezi

Bölümümüz ZMO217 kodlu Tarımsal Biyoteknoloji Dersi Kapsamında, Arş.Gör.Dr. Yusuf Sürmeli gözetiminde TNKÜ Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma, Uygulama Çiftliği Sığırcılık Ünitesine, 30.12.2021 Tarihinde Teknik Gezi Düzenlenmiştir. Geziye Zootekni Bölümünde öğretim elemanı olarak çalışan Arş.Gör. Kadir Erten de katılım göstermiştir. Geziye, bu derse 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının Güz Yarıyılında kayıtlı olan Bitki Koruma, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, ve Zootekni Bölümü 2. sınıf öğrencileri katılmıştır.

Geziye işletmenin barınak bölümüyle başlandı. Öğrenciler servis yolunda toplanarak siyah alaca, boz ırk sığırları ve işletmenin günlük işleyişiyle ilgili bilgiler verildi. Gübrenin toplandığı ve dağıtıldığı bölüm gösterildi. Süt odasında süt tankı ve süt sağım makineleri gösterilerek, sütle ilgili bilgiler, toplanması ve dağıtımı ile ilgili süreç anlatıldı. Son olarak yemlerin depolandığı alana geçildi yemler ile ilgili bilgiler verilerek soru cevap yapıldı.