2023-05-31

6. Biyoteknoloji Kariyer Günleri

Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “6. Biyoteknoloji Kariyer Günleri” etkinliği, 31 Mayıs 2023, Çarşamba günü saat 13.30’da Google Meet üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmaları öncelikle Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi ve Biyoteknoloji Topluluğu Üyesi Aleyna DEMİRBOZAN tarafından, ardından Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm öğretim üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Dr. Öğr. üyesi Devrim OSKAY tarafından yapıldı.

Akademisyen ve öğrencilerin katılım sağladığı etkinlikte özel sektörde farklı alanlarda iş imkanı bulan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm mezunlarımız konuşmalarını yaptılar.

Mérieux NutriSciences Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvar Yöneticisi Ziraat Yüksek Mühendisi Gözde ER, Biotek Biyoteknoloji Ar-ge Sorumlusu Ziraat Mühendisi Gülfem DOĞAN, İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği "Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı" projesi teknik personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Büşra ULUCUTSOY ATAKAN ve Istanbul Aydın Üniversitesi Florya Medikal Park Hastanesi İş Geliştirme Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Elçin PARLAR yapmış oldukları sunumlar ile çalıştıkları alanlar hakkında bilgi verdi.

Katılımcılar konuşmalarının ardından gelen soruları yanıtladı. Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Bölüm öğretim üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Dr. Öğr. üyesi Devrim OSKAY katılımcılara vermiş oldukları önemli bilgilerden dolayı teşekkür etti.