2018-04-10

Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu''''na 4. Teknik Gezi

9 Nisan 2018, Pazartesi günü  Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitü Müdürlüğü'ne bölümümüz 3. sınıf öğrencilerinin Mikrobiyal Biyoteknoloji Dersleri kapsamında katıldığı bir teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik gezide öğrencilere bölüm öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Murat VELİOĞLU ve Araş. Gör. Elif Ceren PEHLİVAN eşlik etmişlerdir. Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Mehmet GÜLCÜ tarafından istasyon hakkında genel bir bilgi verildikten sonra laboratuvarlar gezilmiştir. Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Damla ZOBAR, Islah ve Genetik Bölümü Başkanı Onur Ergönül, yine aynı bölümden Tamer UYSAL ve Zeliha ORHAN ÖZALP tarafından araştırma istasyonunun Gıda Teknolojileri Bölümü Laboratuvarlarını, Bitki Sağlığı Laboratuvarını, Islah ve Genetik Bölümündeki Moleküler Biyoteknoloji ve Doku Kültürü Laboratuvarlarını, İklim Odasını, Herbaryum Ünitesini tanıtılmıştır. Son olarak  üzüm suyu, pekmez ve sirke üretim ünitelerini yetkililer eşliğinde bilgilendirilerek gezmişlerdir.