Tarımsal Biyoteknoloji
2024-05-10

9. Biyoteknoloji Günleri



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyoteknoloji Topluluğu tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Biyoteknoloji Günleri” yoğun katılım ile Microsoft Teams üzerinden online olarak gerçekleştirilmiştir.

Topluluk Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Devrim OSKAY, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi ve Biyoteknoloji Topluluğu başkanı Lara ÖZANATÇA ve Topluluk üyesi Ayşe Gökçe ERGÜN’ün topluluğu ve konuşmacıları tanıtıcı konuşmasının ardından, açılış konuşması Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Murat VELİOĞLU tarafından yapılmıştır.

Etkinlik Ege Üniversitesinden Doç. Dr. Barış UZİLDAY’ın “Ekstremofit Bitkilerin Uzay Ortamında Kullanılması” başlıklı sunumu ile başlamıştır.

Ardından Necmettin Erbakan Üniversitesinden Doç. Dr. Ali Tevfik UNCU “Yeni Nesil Sekanslama Veri Analizlerinin Bitki Biyoteknolojisindeki Yeri" başlıklı sunumu ile devam etmiştir.

Son olarak Ahi Evran Üniversitesinden Doç. Dr. Serdar GENÇ "Sığırlarda Genomik Seleksiyon" başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir.

Soru-cevap kısmının ardından konuşmacılara paylaşmış oldukları değerli bilgiler için teşekkür edilerek etkinlik sonlandırılmıştır.