2019-12-19

Üniversitemiz ve Trakya Üniversitesi öğretim üyeleri ortaklığında hazırlanan TÜBİTAK 1005 projesi kabul edildi

Yürütücülüğünü Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. H. Murat VELİOĞLU, araştırmacılığını Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Serap DURAKLI VELİOĞLU, Dr.Öğr.Üyesi Kadir Gürbüz GÜNER, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Hacı Ali GÜLEÇ ve Dr.Öğr.Üyesi Ufuk BAĞCI’nın yaptığı “Ekmek Mayası Fabrikası Artığı Eleküstü Mayadan İnvertaz Enzimi Üretimi” başlıklı proje TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı tarafından desteklenmek üzere kabul edilmiştir. Yerli kaynaklar kullanılarak düşük maliyetle invertaz enzimi üretimini hedefleyen proje ile ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak ve rekabet gücünü arttıracak sonuçlara ulaşılması beklenmektedir. Proje ekibinde yer alan Üniversitemiz ve Trakya Üniversitesi öğretim üyelerini tebrik eder, başarılar dileriz.