2016-08-04

ZİRAATBİYOTEK projesi imzalandı

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ, Yrd. Doç. Dr. Sheida DANESHVAR ve Arş. Gör. Elif Ceren PEHLİVAN ile Tarım Ekonomisi Bölümünden Doç. Dr. Yasemin ORAMAN tarafından hazırlanarak 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansına sunulan ZİRAATBİYOTEK isimli proje destek görmeye hak kazanmıştır. Proje 02.08.2016 tarihinde Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen ARAT ve proje ekibinin katılımıyla Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman ŞİMŞEK ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından imzalanmıştır. Proje çerçevesinde Naip köyünde (Tekirdağ, Naip Mahallesi) kurulacak olan Bitkisel Biyoteknoloji Uygulama Ünitesi ile bitkisel üretimde modern üretim teknolojileri ve modellerinin bölge çifçisinin hizmetine sunulması ve böylece bölge kalkınmasına katkı sağlanması hedefleniyor.