Tarımsal Biyoteknoloji
2019-11-13

ZİRAATBİYOTEK’TE TOHUM EKİM ŞENLİĞİ



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesinin uygulama birimi olarak kurulan Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi’nde (ZİRAATBİYOTEK) 8 Kasım 2019, Cuma günü üretim faaliyetlerine başlangıç yapılmıştır.

Birimde yetiştirilecek olan ilk bitkiler, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından talep edilen dış mekan süs bitkileri olacaktır. Üretimde ilk adımı atarken Tarımsal Biyoteknoloji bölümü 4. sınıf öğrencileri, lisansüstü öğrencileri ve öğretim üyelerinin bulunduğu büyük bir ekiple topraklı tarım serasında tohum ekimi yapılmıştır. Tohum ekiminden önce birim gezilerek laboratuvar ve seraların tanıtımı birim müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ tarafından yapılmıştır.

ZİRAATBİYOTEK tohum ekim şenliğini ve birimin faaliyete geçişini kutlamak amacıyla Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT ve Naip Mahallesi muhtarı Ferhat ATAÇ ile birlikte Prof. Dr. Metin TUNA, Doç. Dr. Fulya ÖZDİL ve Doç. Dr. B. Banu BiLGEN birimi ziyaret etmiş ve tohum ekim çalışmalarına katılmıştır.