2014-11-18

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, TÜBİTAK-1003 programı tarafından desteklenen projelerini kutladı.

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd.Doç.Dr.Banu BİLGEN’in yürütücü ve Yrd.Doç.Dr. Sheida DANESHVAR’ın yardımcı araştırıcı olarak yer aldığı Trakya Üniversitesi yönetiminde ve Marmara Üniversitesi ile Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ortaklığında TÜBİTAK 1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI’ına sunulan proje  "GD0105-YAĞ BİTKİLERİNDE ÇEŞİT ISLAH PROGRAMLARININ OLUŞTURULMASI"çağrısı altında desteklenen tek proje olmuştur. Dört kurumun yürütücülüğünde üç yıl sürmesi öngörülen proje ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere “Oleik Asidi Yüksek ve Orobanja Dayanıklı Ayçiçeği Hatlarının Geliştirilmesini” hedeflemektedir.