2014-06-26

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması Final Sergisi

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen “2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması”, “2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması” ve “2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması”na bu yıl 1007 proje başvurusu alınmıştır. Üniversite öğrencilerini temel ve uygulamalı bilimlerde çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaların açılış konuşmasını Tübitak Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necati DEMİR yapmış ve finale kalan 105 eser, 23-25 Haziran tarihlerinde Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sergilenmiştir.

Namık Kemal Üniversitesi ilk kez Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü ile 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışmasına katılmıştır. Bu yarışma kapsamında Yrd. Doç. Dr. Sheida Daneshvar Royandazagh’ın danışmanlığını yaptığı 4. Sınıf öğrencileri Harun Sami Çiftçi ve Muhammet Turgut projeleri ile finale kalarak okulumuzu bu yarışmada temsil etmişlerdir.