Tarımsal Biyoteknoloji
http://ziraat-tab.web.nku.edu.tr/

Tarımsal Biyoteknoloji Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimTarımsal Biyoteknoloji
Program DirektörüProf. Dr. H.Murat VELİOĞLU, Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ, Doç. Dr. Raziye IŞIK
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Ziraat Mühendisliği diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise Ziraat Mühendisi´dir.
Eğitim TürüTam Zamanlıdır.
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek Öğretim kurumlarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıBölüm, Hayvansal Biyoteknoloji, Bitkisel Biyoteknoloji, Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknoloji olmak üzere üç ana bilim dalından oluşmaktadır. Bölümün ana hedefi biyoteknoloji ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olan, bitkisel ve hayvansal üretime yeni ve uygulamalı bir bakış açısı ile yaklaşabilen, çok disiplinli çalışma prensiplerini özümsemiş Ziraat Mühendisleri yetiştirmektir. Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Ziraat Fakültesi’nde bulunan farklı bölümlerle ve bilim insanlarıyla lisans eğitimi ve bilimsel araştırma konularında birlikte çalışmaktadır. Lisans eğitimi 8 yarıyıl (4 yıl)’dır. Öğrenci 240 AKTS ve 30 günlük staj eğitimini tamamlamak zorundadır. Bu eğitim öğrenciye lisans derecesi ve Ziraat Mühendisi ünvanı sağlar.
Mezunların Mesleki ProfilleriBölüm mezunları, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; Araştırma Enstitüleri, Biyoteknoloji Enstitüleri, Araştırma İstasyonları, Faaliyet alanı Tarımsal Biyoteknoloji olan özel sektör firmaları, Tohumculuk, fide-fidan, seracılık AR-GE firmaları, Zirai Karantina ve İl Kontrol Laboratuvarları, Marmara Araştırma Merkezi, Tarımsal Analiz Laboratuvarları, Araştırmacı ve öğretim üyesi olarak Üniversiteler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı İl Müdürlükleri, Tarım Kredi Kooperatifleri, Ziraat Bankası ve Belediyeler vb. istihdam olanakları bulabilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/Y%C3%B6netmelikveY%C3%B6nergeler./0/s/20067/27028 adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan         Harfli Notu          Katsayı       Başarı Durumu

90-100              AA                     4,00                 Başarılı

80-89                 BA                     3,50                 Başarılı

70-79                 BB                     3,00                 Başarılı

65-69                 CB                     2,50                 Başarılı

60-64                 CC                     2,00                 Başarılı

50-59                 DD                     1,50                Başarısız

30-49                 FD                     1,00                Başarısız

0-29                    FF                     0,00                Başarısız

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar. Genel not ortalamasına, tekrar edilen derslerden alınan en son not katılır. Bütün notlar öğrencinin not belgesine geçirilir.

Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak genel not ortalaması(GNO) CB (2,50) ve üzerinde olan öğrenciler DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 1,50olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir. Ödev ve uygulamaların önem kazandığı derslerde; bu çalışmaların arasınav notunu hangi oranda etkileyeceği, ders niteliğindeki laboratuvar ve proje derslerinde yarıyıl veya yıl içi başarınotunun nasıl belirleneceği ve başarı notuna etki oranı ilgili kurul tarafından belirlenerek ilan edilir. Tek ders ve eksınavların sonuçları, başarı notu olarak kabul edilir ve değerlendirilir.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-A) Matematik, fen bilimleri ve Ziraat Mühendisliği Tarımsal Biyoteknoloji disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
2-B) Ziraat Mühendisliği Tarımsal Biyoteknoloji alanındaki karmaşık problemleri tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi, bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
3-C) Ziraat Mühendisliği Tarımsal Biyoteknoloji alanıyla ilgili karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında bir başka değişle eldeki imkanlar ve söz konusu alanın mevcut durumu dikkate alınarak belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi ve bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4-D) Ziraat Mühendisliği Tarımsal Biyoteknoloji uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern araçları seçme ve kullanma becerisi, bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5-E) Ziraat Mühendisliği Tarımsal Biyoteknoloji alanında karşılaşılan karmaşık problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6-F) Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi
7-G) Alanında etkin rapor yazma ve yazılı olan raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılabilir talimat alma ve verme becerisi.
8-H) Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9-I) Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
10-J) Ziraat Mühendisliği Tarımsal Biyoteknoloji alanıyla ilgili proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
11-K) Ziraat Mühendisliği Tarımsal Biyoteknoloji uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.

Müfredat

Tarımsal Biyoteknoloji Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
ZTB105 Botanik 2 2 4
ZTB101 Ekonomi 3 0 3
FZK002 Fizik 3 0 3
ZTB117 İstatistik 2 2 3
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
KMY105 Kimya 2 2 3
MAT001 Matematik 3 0 3
TB125 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı 1 2 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
ZTB110 Bitki Sistematiği 2 2 4
ZTBT102 Laboratuvar Teknikleri 2 2 5
ZTB124 Mesleki Etik 1 0 1
ZTB112 Organik Kimya 2 2 4
TB 104 Temel Bilgisayar Bilimleri 2 2 4
ZMO102 Toprak Bilgisi 2 2 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
ZTB103 Zooloji 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZMO225 Araştırma ve Deneme Metotları 2 2 5
ZTB205 Bitki Fizyolojisi 2 2 4
ZTB215 Biyokimya 3 0 4
ZTB127 Ekoloji 2 0 3
ZTBT203 Genel Mikrobiyoloji 2 2 5
ZTBT201 Hücre Biyolojisi 2 0 3
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
ZTM205 Kütle ve Enerji Denkliği 2 0 2
ZTM201 Malzeme Bilimi 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZMO214 Bahçe Bitkileri 2 2 3
ZMO201 Bitki Koruma 2 2 3
ZTB214 Hayvan Fizyolojisi 2 2 5
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
ZTM102 Ölçme Bilgisi 1 2 3
ZMO212 Tarla Bitkileri 2 2 3
ZTB115 Teknik Resim 1 2 3
ZTB204 Temel Genetik 3 0 5
ZMO211 Zootekni 2 2 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZTBT307 Bitki Hücre Doku Kültürü 2 2 5
ZTBT305 Bitki Islahı 2 2 5
ZTBT301 Moleküler Biyoloji 2 2 5
ZTBT303 Moleküler Genetik 3 0 4
ZTBT309 Sitogenetik ve Uygulamaları 2 2 5
Seçmeli 3. SINIF -GÜZ DÖNEMİ(TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ-BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER) 3
ZSTBT319 Arılarla Polinasyon (Tarımsal Biyoteknoloji) 3 0 3
ZSTBT321 Bitki Islahında Moleküler Belirteçlerin Kullanımları (Tarımsal Biyoteknoloji) 3 0 3
ZSTBT311 Biyogüvenlik 2 0 3
ZSTBT313 Çevre Biyoteknolojisi 3 0 3
ZSTBT315 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3 0 3
Genel Seçmeli Genel Seçmeli Ders Havuzundan 3 AKTS Alabilir 3
ZSTA321 Alternatif Yağ Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA301 Alternatif Yem Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSBB 313 Bağcılık ve Çevre İlişkileri(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSBB 301 Bahçe Bitkilerinde Organik Tarım(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSTO113 Bahçe Bitkilerinin Gübrelenmesi (Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) 3 0 3
ZSBB 315 Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSBB 305 Bitki Büyüme Düzenleyicileri(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSTA302 Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSBK346 Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığında Zirai Zararlılar(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSBK347 Bitkisel Kökenli İnsektisitler(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSTA304 Bitkisel Ürün Kalitesi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA305 Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSBK349 Bitki Virus ve Viroid Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSTA306 Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA322 Bitki Yetiştiriciliğinde Yapay Zeka Kullanımı(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA308 Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA310 Çayır Mera ve Yem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSZO305 Deney Hayvanları Üretimi(Zootekni) 3 0 3
ZSTA313 Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA314 Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSZO310 Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi(Zootekni) 3 0 3
ZSBK348 Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSBB 302 Mesleki İngilizce(Bahçe Bitkileri) 2 0 3
ZSBB 307 Sebze Bahçesi Kurma Teknikleri(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSTE302 Seracılık Projelerinin Hazırlanması(Tarım Ekonomisi) 2 2 3
ZSBB 309 Seracılıkta Yeni Gelişmeler(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSTA317 Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSGM 514 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması (Gıda Mühendisliği) 2 0 3
TAB 311 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTO123 Toprak Düzenleyicileri(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) 3 0 3
ZSBB 303 Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSTO117 Uzaktan Algılama ile Arazi Değerlendirme(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) 3 0 3
ZSBB 311 Üzüm Kalite Kriterleri(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSBK351 Yağ Bitkileri Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSTA319 Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri) 2 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
ARB317 Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
BMMS 404 Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 3 0 5
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
TDEB341 Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 4
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
KIMB320 Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya) 3 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
UNİSEC301 Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSTO116 Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 3 0 5
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
MB201 Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
ZSTE412 Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
COG331 Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSZO314 Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZTBT310 Bitki Biyoteknolojisi 2 2 4
ZTBT302 Genetik Mühendisliği 2 2 4
ZTBT308 Hayvanlarda Hücre Kültürü 2 2 4
ZTBT306 Hayvanlarda Üreme Fizyolojisi 3 0 3
ZTBT304 Mikrobiyal Biyoteknoloji 2 2 4
Staj01 Staj 0 2 5
Seçmeli 3.SINIF -BAHAR DÖNEMİ(TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ-BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER) 3
ZSTBT319 Arılarla Polinasyon (Tarımsal Biyoteknoloji) 3 0 3
ZSTBT318 Arı Yetiştiriciliğinde Biyoteknolojik Uygulamalar 3 0 3
ZSTBT312 Bitki Ekofizyolojisine Giriş 3 0 3
ZSTBT316 Mikrobiyal Genetik 3 0 3
ZSTBT314 PCR´a Dayalı Genetik Analiz Teknikleri 2 2 3
Genel Seçmeli Genel Seçmeli Ders Havuzundan 3 AKTS Alabilir 3
ZSTA321 Alternatif Yağ Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA301 Alternatif Yem Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTE304 Avrupa Birliği ve Türkiye Tarım Politikaları(Tarım Ekonomisi) 3 0 3
ZSBB 313 Bağcılık ve Çevre İlişkileri(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSBB 301 Bahçe Bitkilerinde Organik Tarım(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSBB 315 Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSTA302 Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSBB 304 Bitki Islahı(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSBK346 Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığında Zirai Zararlılar(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSBK347 Bitkisel Kökenli İnsektisitler(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSTA304 Bitkisel Ürün Kalitesi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA305 Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA306 Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA322 Bitki Yetiştiriciliğinde Yapay Zeka Kullanımı(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA308 Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA309 Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA310 Çayır Mera ve Yem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA311 Deneme Desenleri ve Bilgisayar Analizleri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSZO305 Deney Hayvanları Üretimi(Zootekni) 3 0 3
ZSTA313 Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA314 Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSZO310 Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi(Zootekni) 3 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Tarım Ekonomisi) 3 0 3
ZSBK348 Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSTA315 Mesleki İngilizce(Tarla Bitkileri) 2 0 3
TAB 319 Organik Tarım(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSBK344 Örtüaltı Sebzeciliğinde Görülen Fungal Hastalıklar(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSTA317 Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTE303 Sosyal Girişimcilik Uygulamaları(Tarım Ekonomisi) 3 0 3
ZSBB 310 Süs Bitkileri Yetiştirme Tekniği(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSTE307 Tarımsal Pazarlama(Tarım Ekonomisi) 2 0 3
ZSTO103 Tarla Bitkilerinin Gübrelenmesi(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
ZSBK350 Üzümsü Meyve ve Bağ Hastalıkları(Bitki Koruma) 2 0 3
ZSTA318 Yem Bitkileri Islahı(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZSTA319 Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri) 2 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
CMSB305 AB ve Türkiye’de Çevre Politikaları (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
APT304 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
İFS818 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
IMSB422 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 3 0 5
MİMS027 Araştırma Yöntemleri(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Mimarlık) 3 0 3
UNİSEC004 Besin Hijyeni(S.B.F-Bes.Diy.) 2 0 3
FİZB220 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 3 0 3
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
İŞLB611 Finans Yönetimi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
İŞLB810 Girişimcilik II(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
İFS808 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İDEB312 İngiliz Kültür Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-İng.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC304 Japon Toplumu(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.(İ.Ö)) 4 0 4
CMSB301 Kentleşme ve Çevresel Etkileri (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İFS815 Kuran´da Ana Konuları (İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
İFS814 Kur’an Okuma ve Tecvid(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 1 3
PSK210 Mutluluk(Fen - Edebiyat Fak.-Psikoloji) 2 0 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
ENMBS403 Rekabet Yönetimi(Çorlu Müh. Fak.-End.Müh.) 3 0 5
İFS817 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
BSYSGK 407 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 4
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
TÇE001 Türk Müziği(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 3 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZTBT407 Bitirme Tezi I 0 2 2
ZTBT403 Biyoinformatik 2 2 5
ZTBT409 Enzim Teknolojisi 2 2 4
ZTBT405 Hayvan Islahı 3 0 5
ZTBT401 Kantitatif Genetik 3 0 5
Seçmeli 4. SINIF GÜZ DÖNEMİ(TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ-BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER) 6
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları 2 0 3
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları 2 0 3
ZSTBT421 Fermente Ürünler Teknolojisi 3 0 3
ZSTBT417 Genomik ve Proteomik 3 0 3
ZSTBT413 Hayvan Gen Kaynakları 2 0 3
ZSTBT415 Moleküler Fitopatoloji 3 0 3
ZSTBT419 Sekonder Metabolit Üretimi ve Biyoteknoloji 3 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
ARB317 Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
BMMS 404 Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 3 0 5
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
TDEB341 Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 4
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
KIMB320 Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya) 3 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
UNİSEC301 Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSTO116 Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 3 0 5
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
MB201 Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
ZSTE412 Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
COG331 Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSZO314 Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZTBT408 Bitirme Tezi II 0 2 2
ZTBT404 Biyoteknolojide Güncel Tanımlama Yöntemleri 2 2 4
ZTBT406 Hayvan Biyoteknolojisi 3 0 5
ZTBT402 Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi 2 2 5
ZTM405 Ziraat Mühendisliğinde Tasarım 3 0 5
Seçmeli 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ(TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ-BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER) 9
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları 2 0 4
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları 2 0 3
ZSTBT410 Bitki Islahında Biyoteknolojik Yöntemler 3 0 3
ZSTBT412 Bitki Stres Fizyolojisine Biyoteknolojik Yaklaşımlar 3 0 3
ZSTBT414 Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar 3 0 3
ZSTBT420 Kantitatif Özellik Lokus Analizleri ve Genom Düzenleme 3 0 3
ZSTBT418 Moleküler Sitogenetik 2 2 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
ZTB105 Botanik
#
00000000000
00000000000
34343333333
34343333333
34343333333
34343333333
ZTB101 Ekonomi
#
23010000030
33000100020
24010100010
23000000020
FZK002 Fizik
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
ZTB117 İstatistik
#
22005100000
22005100000
22005100000
22005100000
22005100000
KRYP01 Kariyer Planlama
#
23415111523
23415111523
23415111523
KMY105 Kimya
#
11131111111
11131111111
11131111111
11131111111
11131111111
11131111111
MAT001 Matematik
#
21111111111
21111111111
21111111111
21111111111
21111111111
21111111111
TB125 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı
#
11111111111
TDİ101 Türk Dili I
#
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
21113111111
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
11111111111
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
33233334434
33233334434
33233334434
33233334434
33233334434
33233334434
ZTB110 Bitki Sistematiği
#
24355331333
24355331333
24355331333
24355331333
24355331333
24355331333
ZTBT102 Laboratuvar Teknikleri
#
32134431000
43013333002
32124331000
33132331000
22111330210
ZTB124 Mesleki Etik
#
00000002403
00000002403
00000002403
00000002403
ZTB112 Organik Kimya
#
32241422111
32241422111
32241422111
32241422111
TB 104 Temel Bilgisayar Bilimleri
#
21111111111
21111111111
ZMO102 Toprak Bilgisi
#
11131111111
11131111111
11131111111
11131111111
11131111111
TDİ102 Türk Dili II
#
21111111111
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
11111111111
ZTB103 Zooloji
#
12042110001
12042110001
12042110001
12042110001
ZMO225 Araştırma ve Deneme Metotları
#
11121543111
11121543111
11121543111
11121543111
ZTB205 Bitki Fizyolojisi
#
00000000000
43243433343
43243433343
43243433343
43243433343
43243433343
43243433343
ZTB215 Biyokimya
#
31202000011
31202000001
ZTBT203 Genel Mikrobiyoloji
#
44223331012
21223331012
23223331012
53223331012
43223331012
23223331012
ZTBT201 Hücre Biyolojisi
#
22253222222
22253222222
22253222222
22253222222
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I
#
21111111111
21111111111
21111111111
ZTM205 Kütle ve Enerji Denkliği
#
00000000000
00000000000
22252253232
ZTM201 Malzeme Bilimi
#
00000000000
12111111111
11111111111
11111111111
11111111111
ZMO214 Bahçe Bitkileri
#
12315131211
12315131211
ZMO201 Bitki Koruma
#
12311111312
12311111312
12311111312
12311111312
12311111312
12311111312
12311111312
12311111312
12311111312
12311111312
ZTB214 Hayvan Fizyolojisi
#
43334333333
43334333333
43334333333
43334333333
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II
#
21313111111
21313111111
21313111111
21313111111
21313111111
21313111111
ZTM102 Ölçme Bilgisi
#
33233233121
33233233221
32233233221
33233233121
ZMO212 Tarla Bitkileri
#
22213122111
22213122111
22213122111
32213122111
32213122111
22213122111
22213122111
22213122111
32213122111
22213122111
22213122111
ZTB115 Teknik Resim
#
35445223111
35445223111
35445223111
35445223111
35445223111
35445223111
ZTB204 Temel Genetik
#
42000203100
43000233000
43040333100
42003233100
40000223000
40003203000
40000233000
43000234001
ZTBT307 Bitki Hücre Doku Kültürü
#
33144154331
33144154331
33144154331
33144154331
ZTBT305 Bitki Islahı
#
22221321121
22221321121
22221321121
22221321121
22221321121
ZTBT301 Moleküler Biyoloji
#
33244443333
33244443333
33244443333
33244443333
33244443333
33244443333
33244443333
ZTBT303 Moleküler Genetik
#
33244333343
33244333343
33244333343
33244333343
33244333343
33244333343
33244333343
33244333343
ZTBT309 Sitogenetik ve Uygulamaları
#
22132331221
ZSTBT319 Arılarla Polinasyon (Tarımsal Biyoteknoloji)
#
41134333234
41134333234
41134333234
ZSTBT321 Bitki Islahında Moleküler Belirteçlerin Kullanımları (Tarımsal Biyoteknoloji)
#
12123110200
12123110200
12123110200
12123110200
ZSTBT311 Biyogüvenlik
#
30000003002
40000003303
20000003405
20000003305
30000003403
30000003002
20000003024
ZSTBT313 Çevre Biyoteknolojisi
#
22233211123
ZSTBT315 Gıda Bilimi ve Teknolojisi
#
42223222424
42223222424
42223222424
42223222424
ZSTA321 Alternatif Yağ Bitkileri
#
21100010101
10011010111
11021120203
ZSTA301 Alternatif Yem Bitkileri
#
02010002001
22321211211
22321211211
ZSBB 313 Bağcılık ve Çevre İlişkileri
#
22312201334
22312201334
22312201334
22312201334
ZSBB 301 Bahçe Bitkilerinde Organik Tarım
#
20011101002
20011101002
ZSTO113 Bahçe Bitkilerinin Gübrelenmesi
#
32154332555
32154332555
32154332555
32154332555
32154332555
ZSBB 315 Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası
#
22334201324
22334201324
22334201324
22334201324
ZSBB 305 Bitki Büyüme Düzenleyicileri
#
10013123212
10013123212
10013123212
ZSTA302 Bitki Büyümesi ve Gelişimi
#
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
ZSBK346 Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığında Zirai Zararlılar
#
31111112213
31111112213
31111112213
ZSBK347 Bitkisel Kökenli İnsektisitler
#
00000000000
00000000000
00000000000
00000000004
00000000000
ZSTA304 Bitkisel Ürün Kalitesi
#
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
ZSTA310 Çayır Mera ve Yem Bitkilerinde Kalite
#
11212222122
33323221313
33322221313
ZSZO305 Deney Hayvanları Üretimi
#
00020000400
00000000303
00000000000
ZSTA313 Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler
#
32233332322
ZSTA314 Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı
#
11112332111
ZSZO310 Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi
#
00200000002
00200000002
00300000002
00300000002
00300000002
ZSBK348 Herbolojinin Temel Prensipleri
#
23213111322
23213111322
23213111322
23213111322
ZSBB 302 Mesleki İngilizce
#
12345123441
ZSBB 307 Sebze Bahçesi Kurma Teknikleri
#
31010504300
31010504300
ZSTE302 Seracılık Projelerinin Hazırlanması
#
51230311022
51230311022
ZSBB 309 Seracılıkta Yeni Gelişmeler
#
24343544344
24343544344
24343544344
24343544344
24343544344
ZSTA317 Silaj ve Silaj Bitkileri
#
22223332333
22223332333
22223332333
22223332333
22223332333
22223332333
ZSGM 514 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
#
30341023041
30341023041
30341023041
30341023041
TAB 311 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
#
22221211211
11221222121
11121211122
ZSTO123 Toprak Düzenleyicileri
#
22221123312
22212223321
22221223321
11222223321
ZSBB 303 Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım
#
12345123412
ZSTO117 Uzaktan Algılama ile Arazi Değerlendirme
#
11113343111
11113343111
11113343111
ZSBB 311 Üzüm Kalite Kriterleri
#
12423221223
ZSBK351 Yağ Bitkileri Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri
#
21223221112
21223221112
21223221112
ZSTA319 Yem Bitkileri Tohumculuğu
#
23232323232
23232323232
23232323232
23232323232
23232323232
23232323232
23232323232
ZTBT310 Bitki Biyoteknolojisi
#
33144154331
33144154332
33144154331
33144154331
33144054331
ZTBT302 Genetik Mühendisliği
#
30000000000
30202000000
30120000000
20000000000
ZTBT308 Hayvanlarda Hücre Kültürü
#
33453143115
33453143115
33453143115
33453143115
33453143115
33453143115
33453143115
33453143115
ZTBT304 Mikrobiyal Biyoteknoloji
#
32003030000
30000032200
00000300000
30003002200
00000302002
Staj01 Staj
#
55324343543
55324343543
55324343543
ZSTBT319 Arılarla Polinasyon (Tarımsal Biyoteknoloji)
#
41134333234
41134333234
41134333234
ZSTBT318 Arı Yetiştiriciliğinde Biyoteknolojik Uygulamalar
#
44333342344
34333342344
34233342344
34333342344
ZSTBT312 Bitki Ekofizyolojisine Giriş
#
32344433334
32344433334
32344433334
32344433334
32344433334
32344433334
ZSTBT316 Mikrobiyal Genetik
#
22110312101
31031102111
20022001001
21111313001
21111011112
01131113221
ZSTA321 Alternatif Yağ Bitkileri
#
10011010111
11021120203
ZSTA301 Alternatif Yem Bitkileri
#
01020001001
22321211211
22321211211
ZSBB 313 Bağcılık ve Çevre İlişkileri
#
22312201334
22312201334
22312201334
22312201334
ZSBB 301 Bahçe Bitkilerinde Organik Tarım
#
20011101002
20011101002
ZSBB 315 Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası
#
22334201324
22334201324
22334201324
22334201324
ZSTA302 Bitki Büyümesi ve Gelişimi
#
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
ZSBB 304 Bitki Islahı
#
34525332234
34525332234
34525332234
ZSBK346 Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığında Zirai Zararlılar
#
22112233313
22112233313
22112233313
22112233313
22112233313
ZSBK347 Bitkisel Kökenli İnsektisitler
#
00000000000
00000000000
00000000000
00000000004
00000000000
ZSTA304 Bitkisel Ürün Kalitesi
#
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
33333223332
ZSTA306 Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar
#
23112222322
23112222322
23112222322
ZSTA322 Bitki Yetiştiriciliğinde Yapay Zeka Kullanımı
#
23223222222
23223222222
23223222222
ZSTA308 Boya ve Parfüm Bitkileri
#
22322333221
22322333221
ZSTA309 Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik
#
12022000220
ZSZO305 Deney Hayvanları Üretimi
#
00020000400
00000000300
23000000003
ZSTA313 Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler
#
32233332322
ZSTA314 Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı
#
11112332111
ZSZO310 Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi
#
3333333333333334444433333333333333333333333333333333333
3333333333333334444433333333333333333333333333333333333
3333333333333334444433333333333333333333333333333333333
3333333333333334444433333333333333333333333333333333333
3333333333333334444433333333333333333333333333333333333
ZSBK348 Herbolojinin Temel Prensipleri
#
23213111322
23213111322
23213111322
23213111322
ZSTA315 Mesleki İngilizce
#
22111111111
TAB 319 Organik Tarım
#
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
23232232222
ZSTA317 Silaj ve Silaj Bitkileri
#
22223332333
22223332333
22223332333
22223332333
22223332333
22223332333
ZSTE303 Sosyal Girişimcilik Uygulamaları
#
43555553555
ZSBB 310 Süs Bitkileri Yetiştirme Tekniği
#
32120112100
32120112100
32120112100
32120112100
ZSTE307 Tarımsal Pazarlama
#
23003341310
23003341310
23003341310
23003341310
23003341310
23003341310
23003341310
23003341310
ZSTO103 Tarla Bitkilerinin Gübrelenmesi
#
24153422533
24153422533
24153422533
24153422533
24153422533
24153422533
24153422533
24153422533
24153422533
24153422533
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
#
11212212121
22121211221
12222222121
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri
#
00020012020
00020012020
00020012020
00020012020
00020012020
ZTBT407 Bitirme Tezi I
#
54434533433
54434533433
54434533433
54434533433
54434533433
ZTBT403 Biyoinformatik
#
00020000000
00000000000
40010030000
ZTBT409 Enzim Teknolojisi
#
42244222422
42244222422
42244222422
42244222422
42244222422
ZTBT405 Hayvan Islahı
#
33443333545
33443333545
33443333545
33443333545
ZTBT401 Kantitatif Genetik
#
11011000000
11010000000
11000000000
00021000000
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları
#
00000000024
00000002200
00000000023
00000000023
00000000022
00000002300
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları
#
00000000034
00000002300
00000000034
00000000022
00000000022
00000002300
ZSTBT421 Fermente Ürünler Teknolojisi
#
22324222223
22324222223
22324222223
22324222223
ZSTBT417 Genomik ve Proteomik
#
11100002000
00010000000
20001000000
10000000000
10001000000
20001000000
10000000000
ZSTBT413 Hayvan Gen Kaynakları
#
33423434341
33423434341
33423434341
33423434341
33423434341
33423434341
ZSTBT419 Sekonder Metabolit Üretimi ve Biyoteknoloji
#
20003230030
00020023003
02200302300
33332000222
ZTBT408 Bitirme Tezi II
#
33235454444
33235454444
33235454444
33235454444
33235454444
33235454444
33235454444
ZTBT406 Hayvan Biyoteknolojisi
#
42000030220
02000004020
40000000020
40200004020
42000004020
40000000030
42020000020
42000404004
ZTBT402 Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi
#
12122123321
12222113321
ZTM405 Ziraat Mühendisliğinde Tasarım
#
03430000000
43400400000
40000042200
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları
#
31121212011
31121212011
31121212011
21121212011
21121212011
31121212011
ZSTBT410 Bitki Islahında Biyoteknolojik Yöntemler
#
11123332131
ZSTBT412 Bitki Stres Fizyolojisine Biyoteknolojik Yaklaşımlar
#
42022213223
42022213223
42022213223
42022213223
42022213223
ZSTBT414 Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
#
30000000003
30000300003
30000000000
30000033003
ZSTBT418 Moleküler Sitogenetik
#
34332421131