2022-03-30

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Teknik Gezisi

Bölümümüz Prof. Dr. Sezen ARAT tarafından verilen Hayvansal Biyoteknoloji dersi kapsamında  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ne 30 Mart 2022'de teknik gezi düzenlendi. Teknik Gezide Sığırcılık ünitesinde Holstein (Siyah Alaca) ve Bozırk ırkları hakkında bilgi verildi. Bu ünitede özellikle bölümümüz öğrencilerini ilgilendiren Türkiye’nin ilk klon sığırı olan Bozırk Efe ve klonlama teknoloji ile genetik çeşitliliğin korunması ve üretim için önemi hakkında bilgi verilmiştir. Koyunculuk ünitesinde ise Türkgeldi, Kıvırcık ve Merinos koyun ırkları hakında genel bilgiler verildi. Üretim amaçları ve farklılıkları öğrencilerimize aktarıldı. Hayvancılığın ayrıntıları ve hayvancılıkta dikkat edilmesi gereken pratik teknikler aktarılarak hayvancılığın önemi belirtilmiştir.